Schou opnår rekordomsætning

Schou opnår rekordomsætning

Kilde: Jyske Vestkysten, Henrik Nordstrøm Holm

Når man omsætter for over tre milliarder kroner og tjener 210 millioner kroner, kan man så være utilfreds med årets gang? Hos Nordens største nonfood-grossist Schou Company er der ifølge topchef plads til forbedring.

Kolding: Forleden kom der lys i logoet på det gigantiske lager på 100.000 kvadratmeter ved Kolding Syd-afkørslen på motorvej E45, og som logoet helt tydeligt slår fast, er det her, nonfood-grossisten Schou Company har sit nye hovedlager. 

Lageret indgår som en vigtig brik i at effektivisere selskabets muligheder for at opbevare de tusindvis af varer, som Schou Company distribuerer for store aktører som Lars Larsen Group, Salling og flere andre. 

Og tilsyneladende var der rekordmeget gang i både lageret ved Kolding og virksomhedens øvrige aktiviteter, for Schou Companys tidligere omsætningsrekord fra 2022 blev nemlig slået sidste år.

I 2023 lød nettoomsætningen på 3,1 milliarder kroner, hvilket var en forbedring på 153 millioner kroner, viser selskabets nyeste regnskab, som er blevet offentliggjort.

Og kigger man på grafen over den historiske udvikling er det en markant forbedring fra blot nogle få år siden.

Gotfred Christiansen, der er administrerende direktør for Schou Company, er tilfreds med årets gang. På trods af den rekordhøje omsætning, var det sværere at drive indtjeningen i samme opadgående retning. Den faldt nemlig 43 millioner kroner til 210 millioner kroner før skat.

- Hos en række skandinaviske kunder har vi set en lille afmatning og en lagerophobning, som har betydet, at vores indtjening i sidste ende dykkede en smule. Dertil har vi de sidste par år ansat rigtig mange nye kolleger for at følge med væksten, og det gør man selvfølgelig ikke uden merudgifter i den retning, siger Gotfred Christiansen og tilføjer:

- Hertil har vi fået et nyt ERP-system (software, der integrerer og administrerer en virksomheds processer for finans, HR, produktion, indkøb, lagerstyring og salg, red.), og det er en meget stor investering, som også fortsætter herind i 2024.

Indtjeningen skal op

Med andre ord har de senere år for Schou Company kørt i to spor. På den ene side er både omsætning og indtjening steget markant, samtidig med at antallet af medarbejdere på fire år er vokset fra 267 til 366 (i 2023).

I det andet spor har grossisten haft meget store udgifter til netop at få opført sit 100.000 kvadratmeter store lager, hvor det oprindeligt var meningen, at selskabet selv kun skulle sætte sig på halvdelen, hvortil resten skulle udlejes.

Sådan gik det dog ikke, for ved at samle sine lagre fra henholdsvis Danmark, Tyskland og Holland i Kolding, fik grossisten selv brug for 90.000 kvadratmeter.

- Når man sammenlægger så meget lagerplads, kan det ikke undgås, at man i en periode har dobbelte lagerudgifter, og det kunne mærkes på nøgletallene sidste år. Lageret er dog kommet rigtig godt fra start, men det bliver nok først fra i år og i 2025, at vi kommer til at mærke de samlede stordriftsfordele af Vision Park. 

Noget andet, som også gerne skulle ændre sig i de kommende år, er selskabets evne til at tjene penge. Schou Company A/S er ejet af dels Schou-familien med erhvervsmanden og Årets Koldingborger 2022 Jørgen Schou i spidsen. Og dels af Lars Larsen Group. Begge ejere forventer selvfølgelig, at grossisten også formår at løfte bundlinjen.

- Alle ejere vil se vækst, og det samme vil vi selvfølgelig selv. Derfor knokler alle ansatte også på at sikre, at vores indtjeningen igen kommer til følge med vores toplinje, og det har vi alle forudsætningerne for at klare. Vi har ambitiøse mål for vækst, og dem er jeg sikker på, vi når, forklarer Gotfred Christiansen.

Give værdi

Et af de områder, hvor Schou Company især har rykket sig de senere år, og hvor topchefen selv ser yderligere vækstmuligheder, er den service, som nonfoodgrossisten leverer rundt om produkterne på hylderne.

Et konkret eksempel er de fotos og det markedsføringsmateriale, som Schou kan levere fra netop det nye hovedlager. Inde i lageret findes nemlig et større fotostudie, hvor der tages billeder af alt fra plæneklippere, havemøbler og airfryers, der i sidste ende skal sælges ude hos kunderne.

- Vores vigtigste formål er at lette opgaven for de indkøbere, som sidder i de selskaber, vi arbejder sammen med. Derfor har vi også skruet gevaldigt op for vores service omkring produkterne i de senere år. Det skaber værdi for kunderne, og det gør deres videre salgsarbejde nemmere. Her ser jeg endnu større vækstmuligheder i fremtiden, og her vil vi gerne positionere os endnu stærkere, siger Gotfred Christiansen.