En ny Schou tager over: Andreas Schou

En ny Schou tager over: Andreas Schou

Efter Johannes Schous’ død i 1939 fortsætter Kirstine Schou forretningerne med støtte fra de to ældste sønner, Knud og Laurids. Der er dog heller ikke meget tvivl om, at familiens næstyngste søn, Andreas Schou også har arvet et ubestrideligt handelstalent.
 
Men Andreas er en ung mand med mange talenter og trives også rigtig godt i hæren som officer – og det kræver en del overtalelse at få ham hjem til Vamdrup. Det lykkes dog, og Andreas bliver direktør sammen med Laurids i 1951. Det samarbejde holder i ti år. Så vil Andreas gerne prøve at drive tingene selv.

Men det er ikke sådan at overtage en familievirksomhed, som alle ens søskende har en del i. Det ender med, at nogen får det ene og nogen noget andet. Blandt andet tager Laurids sig af farve- og lakfabrikken. Men det gør ikke Andreas noget. Han ved, han har et talent, han skal have udfoldet.

Så han siger ja, da Kirk Christiansen fra LEGO spørger, om han vil være en del af bestyrelsen hos isenkræmmer-engrosvirksomheden, Nielsen og Skou Petersen i Kolding. Han når knapt at sætte sig tilrette, før han tænker, at det nok er bedst, at han driver det hele selv. Han køber virksomheden og lægger dermed grundstenen til det Schou, vi kender i dag.

Med samme handelstæft som sin far er Andreas hurtig til at udvide forretningen. Han kommer hele tiden på nye idéer og på nye varer – havemøbler, værktøj, cykler. Det går stærkt. Så ud fra devisen: En gang Vamdrup, altid Vamdrup flytter han i 1966 virksomheden til nye store lokaler i sin hjemby.