Et historisk tilbageblik

Et historisk tilbageblik

Schou har haft en lang rejse, både gennem tid og rum. Vi har flyttet os meget de sidste 50 år og det går kun fremad. Men selvom der har været mange skift i tidens løb, har den røde tråd altid taget hovedsædet. Det er nemlig det gode købmandsskab og vores helt særlige måde at møde både kunder og leverandører på, som er helt essentielle for vores succes. 

Produkter – Mærk selv forskellen

For lidt mere end 50 år siden inviterede vi hos Schou til vores første store produktfremvisning. Nyheden var en ny generation af vaskemaskiner. Vi ville have folk til selv at opleve, hvad de kunne. Den form for fremvisning var helt almindelig i de boomende 1960’ere, hvor aviser og blade stadig var de mest udbredte markedsføringskanaler.

Få ting er, som de var dengang. Det er klart. Mulighederne for markedsføring er tidoblet – og det er også noget, vi benytter os af. Ligesom vi dagligt udfordrer status quo. Fremsynethed er og bliver en vigtig del af Schou.

Men der er samtidig nogle principper, vi ikke giver køb på. Det er, at man skal have mulighed for at kunne se og mærke vores produkter – præcis som dengang i 1960’erne. Det betyder, at vi stadig har showrooms og giver mulighed for fremvisninger.

Nogle vil sige, det er et spørgsmål om kundepleje og service. Det er det også. Men det er også, fordi vi står fast på, at kvalitet ikke bare er noget, man hævder. Det er noget, man viser.

Havemøbler –  Livet udenfor går aldrig af mode

Havemøbler har fra begyndelsen i 1960’erne været en stor del af Schous identitet og forretning. Vi sørger for at have alt, hvad der skal bruges, når livet skal nydes udenfor – stole, borde, loungesæt, solvogne, hynder, pavilloner og meget, meget andet.

Op gennem 1970’erne blev det voksende sortiment af havemøbler suppleret med alt, hvad man kunne drømme om af campingudstyr. Schou blev nemlig i 1974 eneforhandler af campingmøbler og telte fra Rinco Camping Sport – Europas dengang førende producent på området.

Det går måske ikke ligeså stærkt som inden for tøj og sko, men design, stil og trends spiller også en stor rolle inden for havemøbler og udendørsting. Det afgørende er at ramme det, som er oppe i tiden. Sådan var det, da vi fik de første havemøbler hjem i 1963 i datidens karakteristiske brune farver med orange blomster. Og sådan er det i dag, hvor vi rent faktisk ser en tilbagevenden til det klassiske design og de samme farver fra dengang.

Brun og orange? Ja! Vi er ikke bange for at sige, at vi er begejstret en gang til.

Showroom – Show don’t tell

Dengang i 1985, hvor pastellerne blinkede, Den Kolde Krig rasede – og det vildeste, man kunne med en computer, var at spille Pac-man – stod vores varer udstillet på podier. Det gør de også i dag og stadig med tydelige skilte, der giver overblik over, hvad varerne har at byde på.   

Vi er et andet sted i dag – både bogstaveligt og overført – og isenkram er ikke længere en del af Schou-navnet, men vores udstillingsprincip bliver ved med at overleve. Og det er der god grund til.

For vi har stadig den holdning, at varer skal kunne ses og mærkes. Det gør det lettere at tage det rigtige valg.

Godt tres års erfaring siger os nemlig, at rigtige valg skaber større værdi. Og det er det, som tæller. Så ja! Derfor er showrooms og udstillinger fortsat en integreret del af vores forretning og identitet og med vores stab af dygtige dekoratører sætter vi en ære i at invitere indenfor i moderne og indbydende rammer.