Hvad far kan – kan jeg også: Jørgen Schou

Hvad far kan – kan jeg også: Jørgen Schou

Schou og Schou-navnet bliver i kraft af Andreas Schous store drive og handelsevner en uløselig del af Vamdrup og hele regionen op gennem 1970’erne og 1980’erne. I 1990 er han dog klar til at give stafetten videre. Den bliver overladt til familiens yngste søn, Jørgen Schou, som havde stået i lære hos sin far, siden han kunne gå.

Jørgen er med på indkøbsrejserne til Fjernøsten og Østeuropa. Han er med overalt og tager senere selv til USA og Canada for at uddanne sig. Og da han står med nøglerne til virksomheden, er det allerede som ansvarlig salgschef.

Med samme initiativlyst som sin far – og præget af et globalt udsyn fra sine mange rejser – fører Jørgen ikke bare arven videre, han giver den også lige et nøk eller to til. Han udvider sortimentet. Han udvider porteføljen. Han sætter løbende nye standarder for, hvad man kan drive engros til – og det er kun naturligt, at Schou Isenkram bliver for snævert og bliver til Schou.

I dag er Schou Nordens største non-food engrosvirksomhed med alt, hvad man kan forestille sig inden for bolig, isenkram, have, auto, cykler, værktøj og maskiner. Til det hører et 3000 m2 stort showroom i Kolding og kontorer i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Kina.

Jørgen Schou og hans hustru Birgitte har tre sønner, som alle tager del i familiens virksomheder. Og med dem og deres børn er både 4. og 5. generation klar til at drive det særlige Schou-DNA videre.