Det første spadestik til Danmarks største erhvervsbyggeri er taget

Det første spadestik til Danmarks største erhvervsbyggeri er taget

Byggeriet skal ligge lige syd for Kolding, og bag projektet står ejendomsselskabet Vision Properties, som er ejet af Jysk-familiens investeringsselskab Lars Larsen Group og Schou Family Invest, der er ejet af Schou-familien.

Byggeriet består i første omgang af en lagerhal på 100.000 kvm, som svarer til mere end halvanden gange Kolding Storcenter. Det forventes at stå klar i 2023.

Allerede nu er halvdelen af lageret afsat til en enkelt virksomhed - nemlig den mere end 100 år gamle familieejede virksomhed Schou Company. I dag er Schou Company Nordens største nonfood-engrosvirksomhed og er ejet af Jørgen Schou, der er tredje generation i virksomheden.

Schou Company havde sidste år en omsætning på knap 1,7 mia. kr., samt et overskud på lidt over 25 mio. kr.

Området, hvor lageret skal ligge, er blevet døbt Vision Park, og er 430.000 kvm stort. Det svarer til omkring 60 fodboldbaner.

Arealet gør handlen til den største erhvervshandel i Kolding Kommunes historie, og det glæder naturligvis Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.

»Det er på alle måder godt for Kolding. Udover indtægten ved salget af jorden, kommer Vision Park også til at trække nye arbejdspladser til kommunen,« skriver han i en pressemeddelelse.

Vision Park skal ifølge Vision Properties udvikles til en hel erhvervspark. Udover at tilbyde færdige lejemål vil Vision Properties også tilbyde at samarbejde med virksomheder om at bygge andre faciliteter.

Lageret på 100.000 kvm bliver sandsynligvis Nordeuropas største lager, når det står færdigt.

I dag ligger Nordeuropas største lager i Uldum nord for Kolding. Lageret er ejet af Jysk, som Lars Larsen Group står bag, og er 91.000 kvm stort.

 

Syd for Kolding er det første spadestik til Danmarks største erhvervsbyggeri taget. På billedet ses fra venstre: Adm. direktør i entreprenørvirksomheden Daugaard Pedersen, Jan Riis, medejer af Vision Properties, Jørgen Schou, borgmester Jørn Pedersen og adm. direktør i Vision Properties, Jens Bolding Jensen. PR Foto: Palle Skov