Nu åbner Schou Company døren til Afrika

Nu åbner Schou Company døren til Afrika

Schou Company A/S vil øge sin omsætning uden for Skandinavien. Som led i den strategi har handelskoncernen overtaget majoriteten i en mindre dansk virksomhed med speciale i handel med Sydafrika, som CEO, Gotfred Christiansen kalder for “indgangen til Afrika.”

Idag afsætter Nordens største engrosvirksomhed inden for nonfood, Schou Company, hovedparten af sit store sortiment af havemøbler, køkkenudstyr og gør-det-selv-produkter i Skandinavien. Ambition er, at en stor del af den fremtidige vækst i omsætning skal ske på andre markeder, og nu etablerer handelskoncernen et brohoved til det afrikanske kontinent i Sydafrika.

“Sydafrika er indgangen til resten af Afrika. Landet huser de stærkeste detailkæder, og herfra breder kæderne sig mod nord,” forklarer CEO i Schou Company, Gotfred Christiansen.

Første skridt ind på det afrikanske marked, der er nyt for Schou Company, er overtagelsen af majoriteten i handelsvirksomheden New CapeDenmark. Virksomheden er allerede aktiv i Sydafrika og drives af Jan Graabæk, der også tidligere har boet i landet. Han skal bane vejen til den sydafrikanske detailhandel for Schou Companys produkter.

“Sydafrika er et meget veludviklet marked og har detail med vestlig standard. Derfor giver det mening, at vi fokuserer vores ambition om at øge Schou Companys omsætning uden for Europa netop her. Samarbejdet med Jan Graabæk og New CapeDenmark bygger desuden på en gammel relation, som vi hermed genopliver,” fortæller Gotfred Christiansen.