Schou samler aktiviteter og investerer halv milliard i Kolding

Schou samler aktiviteter og investerer halv milliard i Kolding

Den internationale handelskoncern Schou har købt 36 hektar jord af Kolding Kommune og investerer cirka en halv milliard kroner i nyt kæmpe lager og hovedsæde. Både borgmester Jørn Pedersen (V) og hovedaktionær i koncernen, Jørgen Schou, glæder sig over, at den traditionsrige virksomhed vender hjem og skaber både udvikling og arbejdspladser.

 

Begejstringen er stor, både på borgmesterkontoret i Kolding og på hovedkontoret hos handelskoncernen Schou Company A/S i disse dage. Virksomheden, der er grundlagt i Vamdrup lidt uden for Kolding i 1963 og i dag omsætter for over 2 mia. kr., samler sine aktiviteter i Kolding.

 

Det sker på et stort areal mellem Kolding og Vamdrup, lige ved E45 og lige ved siden af det logistik- og transportcenter, som Stender Innovation offentliggjorde planerne om for en lille måned siden. Schou har købt 36 hektar jord og bygger ca. 100.000 kvadratmeter lager, administration og showroom. En samlet investering på 500 mio. kr.

 

“Vi glæder os til at samle både lager, showroom og hovedkontor ved Kolding, men vi har ikke kun valgt med hjertet. Placeringen er en optimal logistik-løsning for os, og det giver god mening, at vi bliver nabo til Stenders projekt, som har en fin synergi med vores planer,” siger Jørgen Schou, der ejer Schou-koncernen sammen med LLG A/S.

 

Borgmester byder “velkommen hjem”

Borgmester Jørn Pedersen er glad for, at det unikke erhvervsområde ved Kolding Syd endelig kommer til at gøre nytte, og det endda med lokale kræfter bag.

 

“Jeg er en meget glad borgmester. Indtil for bare få måneder siden blev udstykningen af området betragtet som en fiasko. I dag er hele arealet udsolgt. Det er fantastisk, at en gammel, hæderkronet virksomhed som Schou vil etablere noget så synligt og samle så mange arbejdspladser i Kolding. Derfor er det også helt på sin plads, at hovedvejen ind i området, bliver navngivet Andreas Schou Vej efter manden, som lagde grundstenen til den koncern, Schou er i dag,” afslører borgmesteren:

 

“Jeg synes, det er passende at Andreas Schou på den måde bliver mindet for sin store indsats for erhvervslivet i vores kommune,” tilføjer han.

 

Byggeriet går i gang med det samme

Det glæder naturligvis også Jørgen Schou, der er søn af Andreas Schou, og hovedaktionær i koncernen med 300 ansatte og datterselskaber og kontorer i hele verden. På trods af Schou-koncernens globale udbredelse med køb og salg af stort set alle non-food-produkter til hjemmet til store detailkæder i hele Europa, er den lokale forankring vigtig for Jørgen Schou.

 

Når hele byggeriet, som omfatter både lager, showroom og administration står færdigt, vil det dække mere end 100.000 kvm, huse 300 medarbejdere og have en lagerkapacitet på over 100.000 pallepladser. Byggeriet går i gang i begyndelsen af 2021, og de første bygninger skal stå klar 1. juni 2022.

 

“Det er selvfølgelig ekstra dejligt, at det enorme areal ikke bare er solgt til et udviklingsprojekt, men at der er konkrete planer, som bliver realiseret med det samme,” siger borgmester Jørn Pedersen.

 

Det lykkedes aldrig at tiltrække de videns- og forskningsvirksomheder til området, der i mange år var kendt som Nordic Synergi Park. Derfor har Kolding Kommune revideret planerne for området og er nu altså på ganske kort tid lykkedes med at sælge samtlige 657.500 kvm i området til de to enorme projekter.

 

For yderligere oplysninger kontakt gerne hovedaktionær Jørgen Schou, Schou Company A/S, på 2060 9393

og borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune på 5148 2738.