Vækst over hele linjen

Vækst over hele linjen

Nordens største nonfood-forhandler præsenterer flot regnskab

Engrosvirksomheden Schou Companys langsigtede investeringer har givet gode resultater siden 2017. Det netop offentliggjorte regnskab for 2021 blev ingen undtagelse og bød på fremgang på både top og bund.

I Schou Company, som er Nordens førende forhandler af nonfood-produkter, glæder man sig til, at et nyt, større hovedkontor står klar i 2023. Endnu et år med vokseværk har nemlig givet virksomheden i Kolding pladsmangel, efter at hele 70 nye medarbejdere er blevet en del af holdet.

”Schou Company er kommet både større og stærkere ud af 2021”, udtaler CEO i Schou Company, Gotfred Christiansen.

“Det er fantastisk at se, at vores langsigtede investeringer i både forretningen, vores medarbejdere og relationer til samarbejdspartnere igen i år udmønter sig i mærkbare resultater”, forsætter han.

Top- og bundlinje markant forøget

Det er ikke kun antallet af medarbejdere, der er skudt i vejret hos Schou Company. Med en vækst på 27 procent i forhold til året før endte omsætningen på 2,1 mia. kr.

Også bundlinjen blev løftet markant med et resultat før skat på 203 mio. kr., hvilket er væsentligt mere end i 2020, der dog var påvirket negativt af ekstraordinære forhold. Ifølge Gotfred Christiansen skyldes en stor del af væksten et strategisk fokus på langsigtede investeringer:

”Vi vil gerne stå med et stærkt værditilbud til vores kunder og sikre, at vi kan leve op til deres krav”, udtaler han.

”Derfor har vi over længere tid investeret i både produktudvikling, produktkvalitet og compliance, samt i de kompetencer der skal til, for at løfte de respektive områder,” lyder det fra Gotfred Christiansen.

Det flotte 2021-resultat har udløst maksimal bonus til virksomhedens medarbejdere i form af en ekstra halv månedsløn.

”Det er en yderst velfortjent bonus. Alle har udvist et kæmpe engagement og stor fleksibilitet i en periode med mange udefrakommende udfordringer,” siger Gotfred Christiansen.

Samarbejdede sig igennem forsyningskrise

Omsætningen blev i 2021 igen påvirket af corona, som medvirkede til at flytte forbrugernes penge fra serviceforbrug til fysisk forbrug. Det gav vind i sejlene hos mange af Schou Companys største kunder, hvilket smittede positivt af på engrosvirksomheden. Og trods den globale forsyningskrise, lykkedes Schou Company med at levere stort set alt, hvad der blev bestilt, med kun få forsinkelser.

”Vi har kunnet trække på nogle lange og gode leverandørrelationer og gennem en tæt dialog og leverandørkontakt har det været muligt at få producenter til at overholde aftaler, få varer fragtet hjem på skibe osv.”, udtaler Gotfred Christiansen.

”Samspillet er lykkedes hele vejen rundt, og det flotte regnskab er i høj grad et resultat af, at alle har løftet i flok og leveret på trods af udefrakommende udfordringer”, siger han.